Home - Even Voorstellen - Contact

Hula Dancing - Hoela Dans

Ontdek de spirit van Hawaii met Hula Dancing. Maak sierlijke hand- en armbewegingen, combineer het met rytmisch twisting and swirling. Iedere dansbeweging heeft een betekenis: de natuur, wuivende palmbomen, bomen, bergen, wind, vuur en water, dieren, een haai, of zelfs oorlog, al deze elementen komen terug. Je danst het op de gezongen tekst.

Aanvankelijk was de hoela dans een heilige dans, maar langzamerhand werd het een dans voor op feestjes.

Hula Dance kent verschillende vormen. Jullie dansen de moderne vorm: Hula Auana. Deze is informeel en staat los van ceremonies. Deze expressie vorm is zeer populair op de Hawaii eilanden.

De dansdocentes

Leuk om te weten:

Hoela-dans tegen stress
TOKIO (ANP) - Japanse zakenlieden hebben een nieuwe manier ontdekt om te ontsnappen aan de stress van het werk en het leven van alledag. Zij hebben zich op de Hawaiiaanse hoeladans gestort, meldde de krant Mainchi Shimbun donderdag.
Omdat sommige mannen erg verlegen zijn, zijn er speciale cursussen voor mannen. Japanse vrouwen hebben de weldaad van de hoeladans al ontdekt. Zij zijn ermee in aanraking gekomen tijdens reisjes naar Hawaii, een vakantiebestemming die in het land van de Rijzende Zon erg populair is. Meer dan 200.000 Japanners beoefenen de 'fula', zoals die in hun land heet. Onder de dansers zijn tot dusver 5000 mannen. Maar hun aantal groeit. 23-09-2004 - Bron: Sitecast