Home - Even Voorstellen - Contact

Kroatie. Opbouw vakantiepark. Wie wil meedoen?

Visie; Wij creëren leven op het platte land door middel van gastvrijheid, creativiteit en ecologisch duurzaam ondernemen.
Er is een boerenbedrijf. Dat bevoorraadt de keuken. Niet alleen vegetarisch, ook wijnen en zwijnen graag. De creativiteit kan zijn smeden of op termijn andere ambachten of kunsten. Daarnaast kan het keukenwerk zijn of persoonlijke ontwikkeling. De persoonlijke ontwikkeling betekent dat je na een week heengaat met een besef waar je vandaan komt, hoe je gekomen bent waar je bent en eventueel waar je naartoe wil.
Gastvrijheid; Camping en bedden. Daarnaast activiteiten in het land en in de omgeving. Bijvoorbeeld outdoor activiteiten en andere natuur activiteiten.

Bezoekers
Gasten kunnen enerzijds genieten van een mooie plek en gewoon vakantie vieren. Anderzijds komen er mensen die hetzij vrijwilligerswerk komen doen dan wel betalen voor een gerichte creatieve activiteit of bijvoorbeeld een persoonlijke ontwikkelingsvakantie.

Organisatie waarden
De samenwerking in de organisatie draait op plezier, creativiteit en toewijding. De bedoeling is dat mensen die komen werken voor de organisatie daar ook wat van leren. Bij groei en herhalen van het project op andere terreinen in het land of andere landen is participatie mogelijk.

Wat krijgen de vrijwilligers
Vrijwilligers krijgen mee dat ze niet alleen een spijker in het hout komen slaan voor de organisatie, ze krijgen ook wat terug. Een opbrengst die ze nooit en door iemand af te nemen is. Waar kom je vandaan, waar ben je en waar wil je naartoe.

Stand nu maart 2006
Grond gekocht. Huis ruïne opgeruimd. Ontwerpen gebouwen in wording. Organisatie in opbouw. Een zeer inspirerende bezigheid. Voor ieder die meewil een zeer vervullende levenswijze.

Tot 2007
Mei 2007 eerste seizoen. Dan is er een kleine camping. 20 dan wel 40 plaatsen. Kleine receptie en ontvangst plek. Plaatsen met sanitair. EN parkeerplaatsen zullen er zijn.
April wordt geploegd, mei gras voor de camping gezaaid.
Bouwen moet voor mei 2007 klaar zijn.
Lokale medewerking en contact met burgemeester goed.
Samenwerking met de mensen in de directe omgeving ook goed. Ik ben bij iedereen in de keuken geweest. Slimovic(beetje geproefd… en da! Weer een!)
Mijn steunpilaar daar is een Nederlander met 30 jaar ervaring in toerisme. Andere 17 jaar bedrijfsleider met hoogste landelijke prestaties in een Wibra vestiging. Stopt er binnenkort mee. En gaat dan naast ons wonen in Croatie. Die hebben me ook begeleid tot nu.

Stand nu;
Kroatische BV klaar. Contracten getekend. Betaling komende periode.
Er is een Rietveld ontwerper en een interieur architect in het voorportaal.
Kokers ook.

Hoe verder van nu?
Hoe financiering?
Hoe regelen partnerships teneinde organisatie kracht te geven
Etc.